e - R E K L A M
  • Konak/İzmir, Türkiye
  • çalışma saatleri :09:00-18:00
  • 0232 484 6848

Blog

Google Reklamları Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Reklamların sabit bir ücreti var mıdır?

Google reklamlarına bir başlangıç bütçesi ayırırsınız, reklamlarınız yayına alındıktan sonra gelen her tıklama için ücretlendirme yapılır. Yani reklamın sabit bir ücreti yoktur. Rekabet düzeyine göre harcadığınız reklam tutarı artabilir veya azalabilir. Ancak reklam bütçesi üzerinde tam bir kontrolünüz vardır. Örneğin bize "Ben günde en fazla 40TL, ayda en fazla 1200TL harcamak istiyorum" derseniz reklam hesabınızı ona göre yapılandırabiliriz.

Rakiplerim veya kötü niyetli kişiler reklamlarıma tıklayarak bana boşa para harcatabilirler mi?

Google bu konuda oldukça gelişmiş bir filtreleme teknolojisi kullanmaktadır ve kötü niyetli tıklamalara izin vermemektedir. Aynı bilgisayardan reklamınız 100 defa da tıklansa sadece 1 defa ücretlendirilmektedir.Bunun anlamı ödediğiniz her tıklama ücreti sizin için farklı bir müşteri adayı anlamına gelmektedir.

 İlk 3 sırada çıkanların hepsi Google'a en çok ücreti ödeyenler midir?

İlk sıralarda çıkan firmalar genelde tekliflerini yüksek tutmaktadır fakat bu sağ taraftaki firmalara göre çok daha yüksek ücret ödedikleri anlamına gelmez. Eğer internet siteniz Google uyumlu ise, reklam hesabınız uzman birileri tarafından yapılandırılmış ise, doğru filtreleme teknikleri ve reklam metinleri kullanımı ile çok uygun maliyetlerle ilk 3 sırada çıkabilirsiniz.